Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Tips på vandringsleder längs Kinda kanal

Bild på en kvinna som har vandrat upp till utsiktsplatsen vid Klevberget över sjön Järnlunden i Kinda kommun.Bild på en kvinna som har vandrat upp till utsiktsplatsen vid Klevberget över sjön Järnlunden i Kinda kommun.

Sverige är vackert! Varje plats har sin egen unika prägel och längs lummiga Kinda kanal finns många av de bästa delarna! För en naturnära upplevelse utforskar du området till fots. Här finns flera leder i olika svårighetsgrader med olika distanser att utforska.

Östgötaleden

Viggeby naturreservat senvår.

Distans: ca 125 km (i anslutning till med Kinda kanal)
Östergötland har en varierad och spännande natur. För dig som älskar att upptäcka naturen finns en hel uppsjö av olika vandringsleder. Många av de vandringsleder som går längs med Kinda kanal bildar tillsammans Östgötaleden. Längs Östgötaledens olika sträckor kan du hitta allt från djupa skogar, slättlandskap och skärgård. Här kan du få allt från en enklare vandring till riktiga äventyr.

Rängen Runt

Kvinna vandrar Hamra - Hovetorp; En etapp längs Rängen runt.

Distans: 45  km
Svårighetsgrad: Enkel
Tidsåtgång: ca 12 h
Märkning: Orange, samt symbolen (RR)

Rängen Runt är en väldigt omtyckt vandringsled som bjuder flera spännande stopp under en 45 kilometer lång sträcka som går runt sjön Rängen. Vandringsleden bygger på Östgötaleden och Kyrkleden och längs med vägarna möts du av växlande natur, många badplatser och logi där du bokstavligen kan välja mellan slott och koja.

Tips på en flerdagsvandring

Du kan välja hur du vill dela upp din vandring. Du kan alltid vandra utvalda delar av leden bara över dagen eller ta hela sträckan runt. Varför inte dela upp vandringen på tre dagar med övernattning längs med vägen? För att göra det enkelt så har den idéella föreningen Rängen Runt tagit fram förslag hur man på bästa sätt kan upptäcka leden och dess besöksmål under tre dagar.

Ta dig till vandringsslingan Rängen runt

Stångåstråket

Bild på Stångåstråket som ligger längs med Kinda kanal

Distans: ca 14 km
Svårighetsgrad: Enkel

Det finns så många olika sätt att uppleva det vackra Stångåstråket – men gör det på bästa sätt! Strosande i din egen takt. Stråket bjuder på ett pärlband av platser att besöka från Slattefors sluss i söder och ända ut till Roxen i norr – slussar, badplatser, båthamnar, parker, caféer och restauranger samt friluftsområden och vandringsleder.

Ta dig till Stångåstråket


Samarbetspartners

Visit Linköping & Co logotyp  Linköpings kommun logotyp  Kinda kommun logotyp  Region Östergötland logotyp