Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Kryssningar på Kinda kanal

Kryssningar i Kinda kanal med MS Kind som på bilden passerar Tannefors slussarKryssningar i Kinda kanal med MS Kind som på bilden passerar Tannefors slussar

För den som inte utforskar Kinda kanal med egen båt finns det möjlighet att följa med på en svindlande vacker dagstur, kvällstur eller kortare färd med passagerarbåt. En kryssning utmed Kinda Kanal är en tur genom landskap och hänförande scenerier.

Det är också en stor resa i tiden, i den lilla världen. Följ med antingen M/S Kind för att äta gott, lyssna på musik, och umgås med vänner eller M/B Stockholm för att ta dig ut till Bergs slussar eller guppa upp till Tannefors.

M/S Kind

Ombord på M/S Kind, som drivs av Rederi AB Kind, kan man koppla bort vardagen för en stund och njuta av en härlig kryssning längs med Kinda kanal. Med flera olika typer av kryssningar att välja mellan så finns det något för alla.

Vill du göra något extra av din kryssning så kan du boka något av deras paket och kombinera en kryssning med en hotellövernattning. I paketen ingår dagresa utmed Kinda Kanal med M/S Kind, buss alternativt tåganslutning, för- eller eftermiddagskaffe samt lunch ombord. Man kan även kombinera hotellövernattning och frukost med en fantastisk kvällskryss på Kinda Kanal. Måltid serveras ombord och är inkluderat i priset. Med eller utan levande musikunderhållning. Det går också bra att chartra Kind.

M/S Kind
Rederi AB Kind
Telefon: 013-663 50
info@rederiabkind.se
rederiabkind.se

M/B Stockholm

Bild på M/B Stockholm som trafikerar sträckan mellan Linköping city och Bergs slussar via Kinda kanal.

Passagerarbåten M/B Stockholm är ett nytt inslag i Linköping för båtsäsongen 2022. Båtlinjen knyter samman Linköpings två kanaler, Kinda kanal och Göta kanal, och gör det möjligt att ta sig mellan centrala Linköping och Bergs slussar vattenvägen. Båten erbjuder tre turer:

– Bergs slussar till Linköping city (75 min)
– Linköping city till Bergs slussar (75 min)
– Guidad tur i Linköping (ca 60 min)

Bergs slussar – Linköping city

Turerna mellan Bergs slussar och Linköping city beräknas ta omkring 75 minuter inklusive en slussning i Nykvarns sluss i Kinda kanal. Båtlinjen kommer att trafikeras lördagar fram till midsommar för att under sommaren avgå två gånger om dagen i vardera riktningen fram till mitten av augusti. Den sista halvan av augusti kommer linjen också att erbjudas, men då med en daglig tur i vardera riktningen under helgerna.

Guidad tur i city

Turen beräknas ta omkring 60 minuter och går mellan Nykvarns sluss och Tannefors slussar. Du guidas genom historien och nutiden i stillsam miljö i hjärtat av Linköping. Turen innehåller ej slussning.

M/B Stockholm
Företag: Skeppa
Telefon: 072-890 50 76
hampus@skeppa.se
skeppa.se


Samarbetspartners

Visit Linköping & Co logotyp  Linköpings kommun logotyp  Kinda kommun logotyp  Region Östergötland logotyp