Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Gårdsbutiker längs med Kinda kanal

I Östergötland gillar vi närproducerat. Längs med Kinda kanal finns flera charmiga gårdsbutiker som säljer allt från närproducerat kött, ekologiska produkter som odlats med omsorg till nyslungad honung och närproducerad glass. Låt dig inspireras av att besöka våra lokala aktörer längs med kanalen.

Bondbönans Odlingar

Bild på fem olika färger betor från gårdsbutiken Bondbönans Odlingars

På gården finns odling av en mängd grönsaker, småskaligt och obesprutat. I gårdsbutiken hittar du grönsaker beroende på säsong, hemlagad marmelad samt annat smått och gott. Under sommar och höst kan du plocka din egen blombukett av sommarblommor.

> Läs mer på deras webbplats

Eneby Norrgård

Bild på några getter som finns på Eneby Norrgård. En gårdsbutik längs med Kinda kanal

På Eneby Norrgård bedriver vi nötköttsproduktion i ett modernt lösdriftsstall. På gården bor ca 30 Dikor som kalvar varje vår. På sommaren går de flesta av våra nötdjur ute på natursköna beten i södra Kindabygden.

Vi har även en liten gårdsbutik där vi bl a säljer ägg från våra glada och fria hönor. Hembakade bullar och kakor, färskfryst. I gårdsbutiken finns det även nöt och lammkött från gården och även viltkött från bygdens skogar i gårdsbutiken.

> Läs mer på deras webbplats

HargOdlarna

Bild på ingången till gårdsbutiken Hargodlarna

HargOdlarna startade 1986 med hallon- och jordgubbsodling för självplockning. Sedan har vi vuxit och utvecklat nya verksamheter. Numera har vi ingen självplockning utan koncentrerar oss på förädlingen.

I gårdsbutiken möts man av dofterna från marmeladeriet. Där förädlar vi traktens bär till exklusiva marmelader. Vi kokar små satser i koppargrytor över gaslåga. Naturligtvis utan tillsatser.

Marmeladerna hittar du på hyllorna tillsammans med vårt eget knäckebröd och gårdens KRAV-ägg. I gårdsbutiken har vi också olika aktiviteter som t. ex frukost med tema, gårdskrog och kafé med hembakat bröd.

> Läs mer på deras webbplats

Fresons Bageri & Trädgård

Bild på Fresons logotyp

Välkommen till Fresons Bageri & Trädgård! Här finns gårdsbutik, växthus samt sommarkafé.Följ den natursköna vägen från Rimforsa mot Åtvidaberg så hittar du oss efter 7 km vid Valla by. Fresons är perfekt utflyktsmål med bil, på mc eller med vanlig cykel.

> Läs mer på deras webbplats

Stafsäter Gårdsglass

Bild på glass i strut från Gårdsbutik Stafsäter glassgård

Stafsäter Gårdsglass, grundat hösten 2011, är ett litet familjeföretag som erbjuder närproducerad glass av allra högsta kvalitet. Glassen produceras på mjölk från närliggande gårdar och i den mån det går kommer också övriga ingredienser från gården eller närliggande granngårdar.

Oavsett om ingredienserna är närproducerade eller inte så är all vår glass gjord på riktiga råvaror och gärna ekologiskt. Smakerna varierar efter säsong och tillgång. I butiken säljer vi även viltkött från gården, goda ostar från Brostorp, ostkaka från grannen på Seltorp, dryck från Brunneby, närproducerat hantverk och andra presentartiklar och mycket mer.

> Läs mer på deras webbplats


Samarbetspartners

Visit Linköping & Co logotyp  Linköpings kommun logotyp  Kinda kommun logotyp  Region Östergötland logotyp