Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Aktiviteter längs med Kinda kanal

Bild från Pelles viltsafari där man fångat en älg på bild när hen står och betar.Bild från Pelles viltsafari där man fångat en älg på bild när hen står och betar.

Det finns många aktiviteter längs Kinda kanal. Här är några av dem.

Eneby Norrgård

Bild från Eneby Norrgård som liggermellan Horn och Hycklinge i södra Östergötland.

Eneby Norrgård ligger vackert beläget utmed riksväg 135 mittemellan samhällena Horn och Hycklinge i södra Östergötland i natursköna Kinda. På Eneby Norrgård bedriver vi nötköttsproduktion i ett modernt lösdriftsstall.

På gården bor ca 30 Dikor som kalvar varje vår. På sommaren går de flesta av våra nötdjur ute på natursköna beten i södra Kindabygden. Hos oss finns även hästar, kaniner, getter, får, höns, katter och hundar mm.

> Läs mer på deras webbplats

Pelles Viltsafari

Bild från Pelles viltsafari där man fångat en älg på bild när hen står och betar.

Upplev den vackra naturen i Kinda med många sjöar, trolska skogar, höga berg och djupa dalar på Viltsafari i Kindabygden!  Spana med kikare efter vilda djur.

På varje tur ser vi dovhjort och rådjur. Ofta varje gång ser vi älg, vildsvin och hare. Ibland ser vi räv, grävling och mufflonfår. Har vi en enorm tur kan vi få uppleva lodjur eller varg.

Vi färdas i egen bil på småvägar mellan olika platser och håller kontakten med komradio. Kikare och radio kan du låna. Viltsafarin guidas oftast på svenska och engelska. Tag kläder efter väder.

> Läs mer på deras webbplats

Åby Säteri

Bild på Åby Säteris naturspa.

En oas vid Åsundens strand. En småskalig, naturnära upplevelse på gården Åby Säteri i Horn.

Behöver ni en plats för vänner, familjen eller kollegorna att träffas, umgås och ha en härlig dag/kväll/dygn/helg/vecka så är det här rätt plats. Här bygger ni ihop vistelsen så det passar ert sällskap, ni har huset och omgivningarna för er själva med självhushåll.

Tillval av välgörande behandlingar, bad i vedeldade badtunnor och vedeldad bastu med sjön Åsunden som utsikt.

> Läs mer på deras webbplats


Samarbetspartners

Visit Linköping & Co logotyp  Linköpings kommun logotyp  Kinda kommun logotyp  Region Östergötland logotyp