Broschyr/Brochure: Svenska English Deutsch

Kanotmaraton söndag 11 september

Söndag 11 september går Linköpings kanotmaraton för alla av stapeln. Loppet löper från Sturefors genom vackra Kinda Kanal till Linköping och sträckan är ca 21 km. Alla är typer av kanoter är välkomna.

Läs mer eller anmäl dig på hemsidan: www.kanotmaraton.nu

Räksmörgåsar på Valö

När ni väljer att göra en resa i Kindabygden så är ett stopp på Valö Café ett måste. Prova de berömda räkmackorna som förbeställs inför din ankomst, ring på 0494-600 95. Man samarbetar även i år med kött från Basunda gård tvärs över sjön, ostkaka och kalvdans från Freson’s mellan Rimforsa och Björkfors. Man har även andra smörgåsar, sallader och paj, hembakat och en glassmeny samt fullständiga rättigheter.

Läs mer på: www.valocafe.se

Fri Fart på Kinda Kanal

fri-fart-imgFri Fart har sedan starten 2005 vuxit till ett av Sveriges största evenemang för klassiska motorbåtar. 2015 hade vi ca 50 deltagande båtar. I år trycker vi gasen i botten 30 juli och alla är varmt välkomna till Linköping och Kinda Kanal.

Läs mer på: www.frifart.se

Hovetorp Gästhamn

hovetorpHovetorp Gästhamn är ett trevligt utfyktsmål med en fantastisk miljö. Välkommen att titta på slussar och båtliv. De fyra slussarna vid Hovetorp bjuder på en nivåskillnad på 15,2 meter. Den nedre slussen fungerar som en trippelsluss och den övre slussen som en enkelsluss. Under 1860-talets slut grävdes en 6 km lång kanal från Stora Rängen till Stångån. Denna grävda sträcka har en nivåskilnad på hela 25 meter.

Golf

golfVesterby och Landeryd golfklubb söder om Linköping erbjuder spel på vackra och utmanande banor nära kanal och sjösystem. Dessutom mat och på Vesterby även boende.

Läs mer om olika erbjudanden på: www.landerydsgolf.se

Reception Landeryd: 013-36 22 00
Reception Vesterby: 013-36 22 50

Trollegater

trollegaterTrollegater är en av Sveriges största urbergsgrottor. I grottan finns ett system av gångar som är nära hundra meter långt. Grottan ligger i södra Östergötland där antalet urbergsgrottor är fler än någon annanstans i Norden. Äventyr och spänning väntar dig som vill utforska Trollegater! Medtag ficklampa och oömma kläder.

Bokning av guidning görs till Kinda Turistbyrå.
Telefon: 0494-194 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Slottscafét Bjärka Säby

bjarka-sabyUnder sommaren finns det i Nya Slottet ett slottscafé i samarbete med Östgötamat. Njut av lunch i atriumgårdens skugga, ett bakverk i en barockmöbel eller en grillad korv och levande musik tillsammans med MC-knuttarna på tisdagar. Från juni till augusti finns möjlighet till guidade visningar på söndagar. Vid ett par tillfällen under sommaren arrangeras även dramatiserade visningar av slottet.

Läs mer på: www.visitlinkoping.se

 

 

 

Viggeby naturreservat

viggebyViggeby naturreservat ligger i södra delen av Linköpings kommun, vid sjön Järnlunden strax väster om Brokind. Längs klippiga stränder med knotiga tallar och bland reservatets öar får man känslan av att vara i en skärgård. Detta omväxlande reservat består av fina ekmiljöer, lövskogar och flera öar. Reservatet lämpar sig väl för badbesök under sommaren eller mysiga skogspromenader. Bad- och rastplats med eldplats, toalett och vindskydd finns.

Läs mer på: www.linkoping.se

 

Björkfors Nostalgimack

nostalgimackStanna till på BP i Björkfors och upplev forna tiders mack. Under sommaren arrangeras olika evenemang.

Läs mer om det som händer: www.nostalgimacken.se
Adress: Oppebyvägen 34 i Björkfors
Telefon 0494-600 61.

Stafsäter Gårdsglass

stafsaterStafsäter Gårdsglass är ett litet familjeföretag som erbjuder närproducerad glass av allra högsta kvalitet. Glassen produceras på mjölk från korna på gården och i den mån det går kommer också övriga ingredienser från gården eller närliggande granngårdar. All glass är gjord på riktiga råvaror. I gårdsbutiken på Stafsäter kan man köpa färdigpackad glass att ta med hem.

Läs mer på: www.stafsater.se

 

Cykla längs kanalen

cykla-langs-kanalenCykla från Roxens mynning till Slattefors och ta ett dopp eller kanske en fika på vägen.