Broschyr/Brochure: Svenska English Deutsch

kinda kanal bad fiske äventyr utflykt östergötland slussar

 

Kinda kanal med sitt sjösystem är ett fantastisk naturäventyr för hela familjen! Du färdas genom lummiga och trånga kanaler men också på större sjöar som Roxen, Rängen, Järnlunden och Åsunden. Bland öarna och strandlinjerna hittar du mysiga övernattningsplatser, ostörda badvikar och bra iläggningsplatser. Här finns ett flertal badplatser med sandstrand eller din egen lilla badklippa. Packa ner tält och campingutrustning och övernatta på någon av de vackra öarna. Här kan du njuta ostört av den vackra svenska sommaren.

Ett perfekt system för paddling! Det är ganska lite båttrafik och överlag lugnt och fridfullt, dessutom får du uppleva en historisk kulturbyggd med flertusenåriga anor och ett vackert östgöskt landskap. Du kan hyra kanot eller kajak på ett flertal ställen. Om du inte vill gå för egen maskin finns det motorbåt att hyra för en dag eller flera.

De stora sjöarna bjuder även på ett spännande fiske för hela familjen. Här lurar aborre, gädda och gös. Du kan lösa fiskekort samtidigt som du hyr din kanot eller båt. Fiskekort finns även på de flesta livsmedelsaffärer runt sjöarna.

 

kinda kanal fiske båt

kinda kanal uteliv kanot kajak