Broschyr/Brochure: Svenska English Deutsch

kinda kanal kryssa äventyr familj östergötland slussar

 

För den som inte utforskar Kinda Kanal med egen båt finns det möjlighet att följa med på en svindlande vacker dagstur, kvällstur eller kortare färd med passagerarbåt. En kryssning utmed Kinda Kanal är en tur genom landskap och hänförande scenerier. Det är också en stor resa i tiden, i den lilla världen. Följ till exempel med M/S Kind för att äta gott, lyssna på musik, och umgås med vänner.

Ombord på M/S Kind kan man koppla bort vardagen för en stund. Njuta av en underbar dagstur utmed Kinda Kanal och bo centralt med bekväm hotellövernattning inklusive frukost på Scandic Linköping eller Hotell Stångå. Kanske ett strandpaket på Rimforsa Strand i Rimforsa. I paketen ingår dagresa utmed Kinda Kanal med M/S Kind, buss alternativt tåganslutning, för- eller eftermiddagskaffe samt lunch ombord. Man kan även kombinera hotellövernattning med frukost på Scandic Linköping eller Stångå Hotell i Linköping med en en fantastisk kvällskryss på Kinda Kanal. Måltid serveras ombord och är inkluderat i priset. Med eller utan levande musikunderhållning. Det går också bra att chartra Kind.

Rimforsa Skärgårdsrederi AB med båten M/S Birgit Sparre tar dig med på en trivsam kryssning genom Kinda Kanals innerskärgårdsliknande sjösystem. Dessutom får du uppleva landsbygdens vackra vyer med trånga passager och slussar. Med utgångspunkt från Rimforsa erbjuder man turer enligt turlista eller efter egna önskemål genom charter.

Charterbåten M/S Prins Gustaf trafikerar kanalen och som charterbåt finns det plats för 12 personer plus besättning. Liggande vid kaj erbjuds plats för 24 personer sittande vid bord i salongen. Catering erbjuds, men även möjlighet att ta med egen mat och dryck. Salongsbåten uthyres med besättning för exempelvis privata evenemang.

Är du lycklig ägare till egen båt eller kanot lägger du själv ut kursen och tidtabellen, men ta god tid på dig. Att stressa hör inte hemma på Kinda Kanal.

 

kryssa på kinda kanal